Beiaardier

beiaardier Gerda Peters

Sinds januari 2013 is Gerda Peters de beiaardier van het carillon van de Sint Agathakerk. Gerda is geboren en getogen in het centrum van Haarlem. Daar zijn de beiaard- en orgelklanken haar met de paplepel ingegoten. Gerda is aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam afgestudeerd voor orgel en kerkmuziek. Vervolgens heeft zij het staatsexamen piano afgelegd. In 2008 slaagde zij voor haar diploma Master of Music in Carillon aan de Nederlandse Beiaardschool (NBS) te Amersfoort (faculteit muziek van de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht). Gerda Peters is vaste organist van de St. Pancratiuskerk te Sassenheim, beiaardier van Beverwijk, Voorburg en 2e stadsbeiaardier van Almere. Zij vervangt regelmatig collega beiaardiers en geeft door heel Nederland concerten zie voor meer info haar website www.gerdapeters.nl. Tevens vormt zij samen met Sarina Brouwer (saxofoon) een duo en met Bas Westerhof speelt zij 4-mains. Verder heeft zij een privé leerlingenpraktijk in de Bollenstreek.

In onderstaand filmpje kunt u wat meer zien van het werk van beiaardier Gerda Peters. Haar gang van
beneden uit de kerk, via de vele trappen tussen de dak gewelven naar speelcabine naar boven. Dit
onder muzikale begeleiding van haar eigen beiaardierspel.

Beiaardiers in het verleden :
P. van Zalinge
1 augustus 1958 tot november 1975